Over ons

Bij Dierenkliniek Billiton zijn we gepassioneerde dierenliefhebbers. Ons ervaren team staat klaar om de gezondheid en het welzijn van uw huisdieren te waarborgen. Ontdek meer over ons.

Geschiedenis

In 1980 opent Dierenkliniek Billiton voor het eerst haar deuren. Dierenarts D. Stellingwerf was destijds de verantwoordelijke voor de dierenkliniek.

In 1984 stopte hij als praktiserend dierenarts en vervolgde zijn loopbaan in de farmaceutische industrie. De kliniek werd toen overgenomen door Dierenarts A. Slikkerveer. Dierenarts A. Slikkerveer maakte deel uit van een maatschap met o.a. Dierenarts H. v.d. Kamp. Voordat hij de kliniek overnam, had hij al vele jaren praktijken gehad in o.a. Maasland en Vlaardingen. Ook werd er wekelijks spreekuur gehouden op het dierenasiel te Vlaardingen.

In 1999 werd de maatschap opgeheven en ging dierenarts A. Slikkerveer als zelfstandige dierenarts verder. In de loop der jaren heeft dierenarts A. Slikkerveer zich als orthopedisch dierenarts ontwikkeld.

In mei 2001 is dierenarts S. Lovric in de praktijk komen werken. Alle dierenartsen en de kliniek zijn aangesloten bij de KNMvD(Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde). Dierenarts S.Lovric is vanaf die tijd bezig met het certificeren en protocoliseren van de kliniek volgens de regels van de GVP(Good Veterinarian Practice) en VKO(Veterinair Kwaliteits Orgaan) volgens de derde module. Ook heeft hij in 2002 een grote verbouwing laten plaatsvinden, waarbij alle instrumenten en ruimtes in de kliniek zijn vernieuwd.

Zoals de naam al doet vermoeden komt Dierenarts S. Lovric uit Kroatië . Hij heeft eerst diergeneeskunde gestudeerd in Bosnië en heeft in Nederland de hele studie diergeneeskunde opnieuw gevolgd.

Op dit moment bestaat ons team uit 3 dierenartsen en 5 assistentes.

Wie ben ik?

Ik ben Saša Lovric, 47 jaar en geboren in Kroatië. Ik ben getrouwd en heb 2 zoonen van 15 en 17 jaar.
Na het gymnasium ben ik naar Sarajevo gegaan om daar de studie voor dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde te gaan volgen.
Toen deze studie was afgerond ben ik in 1991 naar terug naar mijn woonplaats Derventa(Bosnië) gegaan om daar te gaan werken in de grote huisdieren sector.
Maar jammer genoeg moest ik door oorlogstoestanden weggaan en vervolgens met een lift in Nederland terechtgekomen.
Kort na mijn komst in Nederland, juli 1992, ben ik in de Horeca gaan werken.
Mijn dierenartsdiploma werd niet erkend, ik moest de taal leren en stilzitten ligt niet in mijn aard.
In 1996 kon ik in Utrecht aan de Faculteit Diergeneeskunde aan de slag.

vlaardingen

oor mijn scriptie op de Faculteit Diergeneeskunde heb ik eigen onderzoek gedaan in Diergaarde Blijdorp,
De Apenheul en Plaswijck Park, en daar graag dingen tot op de bodem uitgezocht op het gebied van voeding.
Bij de Vakgroep Voeding binnen de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht heb ik een Ph.Dr.Thesis als promovendi gekregen.
Kort na het opnieuw halen van mijn diploma, in 2000, ben ik gaan werken als dierenarts in de gezelschapsdierenpraktijken in Maassluis.
Sinds 2001 werk ik in Dierenkliniek Billiton. Het is heerlijk om s’ ochtends naar je werk te gaan als je weet dat er een gezellige sfeer
te wachten staat en dat de dieren het allerbeste krijgen op het gebied van behandelingen, steriliteit, enz.
volgens de normen van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Maar er werken hier wel 7 pittige meiden,
dus denk niet dat ik het als man alleen zo makkelijk heb op de kliniek!